Благомир Коцев: Образованието ще бъде основен фокус на нашето управление

Мисия Варна

22-12-2023, 09:57

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще се възползваме от всички възможности за финансиране, за да подобрим качеството на образованието във Варна, увери кметът на Община Варна.

Образованието и бъдещето на нашите деца е моя лична кауза. През този мандат те ще бъдат основен фокус на нашето управление. С тези думи кметът Благомир Коцев посрещна представителите на двете работодателски организации с сферата на образованието във Варна - Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България и на Сдружението на директорите в средното образование – Община Варна.

Те бяха първите, поканени на неформална среща на чаша вино в сградата на Общината. С тази покана кметът Коцев възстанови прекъсната през миналите години традиция за редовни неформални срещи и директни разговори с учителите и директорите от общинските учебни заведения.

Благомир Коцев ги призова да се мобилизират, за да могат варненските училища и детски градини да се възползват от всички възможности за финансиране – националните програми на МОН, Плана за възстановяване и устойчивост, структурните фондове на ЕС.

За целта директорите на учебните заведения, съвместно с Дирекция „Образование и младежки дейности“, ще изготвят план за редовни срещи, в които, в пряк контакт с кмета Благомир Коцев и заместник-кмета по образованието Павел Попов, да излагат своите идеи и предложения.

„Да направим така, че през следващите години Варна да бъде шампион в сферата на образованието в цялата страна“, призова кметът Коцев. От своя страна Светлан Илиев – регионален председател на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България и директор на СУЕО „Александър С. Пушкин“ във Варна – обеща от името на двете работодателски организации, че директорите ще съдействат на кмета на Варна в сферата на образованието.

На територията на Община Варна има 45 общински училища и 51 детски градини. В системата на общинското образование е и Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР).

На неформалната среща присъства и д-р Ирена Радева – началник на РУО – Варна.