18 000 допълнителни места във влаковете за празниците

Животът

23-12-2023, 18:16

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

1000 от тях са в спални вагони.

До 2 януари влаковете по най-натоварените направления ще се движат с допълнителни вагони. От БДЖ обявиха, че осигуряват 18 хиляди допълнителни места, но съветват пътниците предварително да се снабдят с билет.

По най-натоварените линии - Плевен, Варна, Пловдив и Бургас, БДЖ пуска допълнителни 18 000 места, 1000 от които са в спални вагони - каза Ивайло Георгиев, директор "Продажби и обслужване" в "БДЖ-Пътнически превози".

"В момента сме въвели 15-дневна предварителна продажба на билетите и за нас е от голяма полза, когато гражданите се снабдят по-рано с документи за пътуване. Ние виждаме каква е натовареността на съответния влак и имаме време да реагираме да поставим повече вагони в съответната композиция. Ако всички граждани отидат в последния момент да си закупят билети, ние нямаме техническата възможност да реагираме на момента", обясни той.

Георгиев призова пътниците да купуват билетите си онлайн. При необходимост, превозвачът може да реагира, но засега не се предвиждат извънредни влакове. Все пак гражданите могат да използват и денонощната телефонна линия за информация на БДЖ.

"02/931 11 11, като с различни бутони се пренасочват обажданията в зависимост от естеството на сигнала. За справки по разписанията се натиска бутон номер 2, за жалби- бутон номер 4, за въпроси по онлайн билетоиздаването - бутон номер 5", посочи Ивайло Георгиев.