Възрастен мъж загина при пожар в апартамент във Варна

Крими

28-12-2023, 12:47

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общо 132 пожара гасиха огнеборците в страната през изминалото денонощие.

Възрастен мъж е загинал при пожар в апартамент във варненския квартал „Възраждане“ вчера, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си. Сигналът за инцидента е получен около 17:44 часа.

При пристигане на екипите на място, е направена незабавна евакуация, на собственика на имота. От пламъците, 74-годишния обитател е бил с множество изгаряния и още при настаняването му в линейката, е починал. Изгорели са домашно имущество и са опушени стени и таван. Причината довела до пламъците е в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Общо 132 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от ГДПБЗН. Екипите на пожарната са реагирали на 156 сигнала за произшествия. От пожарите през последните 24 часа 15 са с материални щети. В жилищни сгради са горели седем от пожарите. Без нанесени материални щети са 117 пожара. За денонощието са извършени 20 спасителни дейности и помощни операции, от които шест при катастрофи.