Костадинов: България ще се превърне в най-големият мигрантски лагер в света, ако подпишем пакт за емиграция

Новините

02-01-2024, 18:30

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Само след 10 години България вече няма да е с население от българи, а от мигранти, според лидерът на „Възраждане“.

България може да се превърне в най-големия бежански лагер в света, ако страната ни подпише пакта за емиграция на ЕС. С него ще бъдем длъжни да приемаме бежанци, които влизат предимно от Турция и се стремят да стигнат до Австрия и Германия, които на практика са потърпевшите страни. Ако България влезе в Шенгенското пространство, те ще могат да се регистрират тук като първа държава от това пространство.

Това обясни пред журналисти лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, съобщи Радио Варна. Той поясни, че българите ще станат малцинство след години, ако пактът стане факт и подчерта, че страната ни не е длъжна да се съгласява с този пакт, каквато позиция вече изразиха и други страни в ЕС. Той обясни, че на година у нас умират или емигрират над 100 000 души. 

Ако бъде подписан този пакт, у нас на година ще влизат и ще живеят над 100 000 мигранти, бягащи от своите страни в Азия и Африка. С тази статистика само след 10 години България вече няма да е с население от българи, а от мигранти, което според Костадинов е нещото, което управниците крият.