ВиК: Започва смяната на водопровода по пътя Варна - Златни пясъци

Мисия Варна

03-01-2024, 15:50

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предстои съгласуване на временната организация на движение.

В рамките на този месец започва работата по подмяна на магистралния водопровод по пътя Варна - Златния пясъци. Предстои съгласуване на временната организация на движение, която ще бъде въведена, докато траят ремонтните дейности.  Реализацията на големия ВиК проект по оперативна програма "Околна среда" във Варна продължава и през тази година. Това съобщи ръководителят на проекта Сава Коев. Той уточни, че темпът на работа зависи от това с какво ще се сблъскат, тъй като има много ненанесени комуникации, подлези и други непредвидени обстоятелства. Дейностите ще бъдат преустановени до началото на летния сезон - 15 май, а след края лятото те ще бъдат възстановени, каза Коев.

Вече е проведена работна среща с кмета на Варна. Направени са първите стъпки на пътна карта за стиковане на всички дейности по мащабния ВиК проект. Ще бъде уточнен графикът за обектите по главни булеварди и улици, за да се сведе до минимум неудобството с трафика, допълни Коев.

Той уточни, че предстои с общината да се уговорят конкретните срокове за приключване на отделните етапи на строителните дейности, а хората да бъдат информирани по-рано, за да не се получават извънредни ситуации, свързани с напрежение и неподходящи обходни маршрути. 

Продължава и доизграждането на канализационна и водопроводна мрежа в местностите.