Отбор на ВСУ ще представи Варна в първото национално студентско състезание по административноправни науки

Животът

11-01-2024, 16:54

Снимка:

ВАС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Университетският екип е от петокурсници, показали отлични знания и талант в рамките на обучението си досега.

Отбор на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" ще представи Варна в първото национално студентско състезание по административноправни науки.
 
Университетският екип е от петокурсници, показали отлични знания и талант в рамките на обучението си досега, както и в решаването на учебни казуси.
 
Негов капитан е Славена Георгиева, която ще води състудентите си Мария Божинова, Кремена Костадинова, Гюлфидан Еминова и Цветелина Стоянова.
 
Славена Георгиева е част от отбора на ВСУ "Черноризец Храбър", който се представи през миналата година в X Състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право, организирано от Центъра за юридически науки при БСУ.
 
Кремена Костадинова бе в призовата шестица на Националния конкурс за научни съчинения в чест на Кристиан Таков през 2023 г. Темата на съчинението, с което бе класирана и поканена за представяне на заключителна конференция в Софийския университет е "Правният институт на тайм-чартъра като договор за наем на особена движима вещ".
 
Мария Божинова съчетава обучението си в специалност „Право“, в която е приета с отличен успех като стипендиант по програмата „Аз ще уча и ще успея в България“, с втора специалност „Строителен мениджмънт“. Смята, че е време младите, енергични и компетентни хора да създават възможности и да работят за развитието на Варна, така че новото поколение да се реализира успешно в града ни. „Отборът ни е силно мотивиран да се представи отлично и да защити името на университета!“, каза Мария, която след състезанието ще бъде на посещение в Европейския парламент в Брюксел.
 
Отборът на Варненския свободен университет се подготвя за националното състезание под ръководството на проф. д-р Олга Борисова – зам.-декан на Юридическия факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“, която има завидна биография в областта на правното регулиране на ядрената енергетика. Тя е член на Международната асоциация по ядрено право в Брюксел, член е на Института на вътрешните одитори в България, както и на Международния институт на вътрешните одитори в САЩ. С петокурсниците работят активно и д-р Марина Михайлова – съдия с над 20-годишен опит във Върховния административен съд и преподавател във Варненския свободен университет по дисциплината „Административно право и процес“, както и асистент Гергана Стоянова – с близо 20-годишен юридически стаж и 15 години като съдия в Административен съд – Варна. Тя е носител на сребърен личен почетен знак, като отличието й е връчено от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.