Две наркооранжерии са разкрити при спецоперация на криминалисти от ОДМВР Варна и ГДНП (СНИМКИ)

Крими

12-01-2024, 13:34

Снимка:

ОД на МВР - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Иззети са близо 700 растения от рода на конопа и приблизително 20 кг. готова суха продукция.

Операцията за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е реализирана през вчерашния ден на територията на Варна. Разследването е проведено от криминалисти в ОДМВР - Варна, с активното съдействие на колегите им от ГД „Национална полиция“.

В хода на предприетите действия, на територията на Западна производствена зона в града, са установени две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа, изградени в  производствени халета. От първата криминалистите иззели близо 500 растения, достигнали различен стадий на растеж, а от втората – още 175 растения и 65 - под формата на разсад.  Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, за растежа на наркокултурата допринасяли и множеството торове и препарати, намерени на място. Установено било и още едно помещение, пригодено за изсушаване на готовата продукция, откъдето са иззети приблизително 20 кг суха тревиста маса – готова продукция.

Задържани са трима мъже, съпричастни към престъпната дейност, на възраст 52, 53 и 54 години, двама от които са с криминални регистрации.

Действията по разследване на случая продължават съвместно с Окръжна прокуратура - Варна.