Ало измамници звънят активно на стационарни телефони във Варна и областта

Крими

12-01-2024, 13:51

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От началото на годината са регистрирани 4 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР - Варна са предотвратени 17 опита за този вид заблуди.

Извършителите на телефонни измами продължават активно да звънят на стационарни телефони във Варна и селата в областта, като от началото на годината са регистрирани 4 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР - Варна са предотвратени 17 опита за този вид заблуди.

Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

Преди два дни служители на сектор „Престъпления против собствеността“ в отдел “Криминална полиция“ при ОДМВР - Варна, със съдействието на колегите им от сектор „Измами“ при ГДНП и ОДМВР - Русе, на Централната гара в Русе са задържани мъж и жена, за които има събрани данни, че са съпричастни към извършени 5 телефонни измами във Варненска област.

В двамата – тя на 45 години и съучастника ѝ на 59-годишна възраст, е намерена значителна сума пари, които са от последните осъществени „ало измами“.

Задържаните са конвоирани до Варна за извършване на допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия по документиране на престъпната им дейност.