Отборът на ВСУ е победител в първото национално студентско състезание по административноправни науки

Животът

13-01-2024, 18:48

Снимка:

ВСУ "Черноризец Храбър"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Победителите получават парична награда от 500 лева на отбор и стаж във Върховния административен съд (ВАС).

Отлично представяне на нашите петокурснички от специалност "Право": Славена Георгиева - капитан на отбора, която води състудентите си Мария Божинова, Кремена Костадинова, Гюлфидан Еминова и Цветелина Стоянова, съобщиха от пресцентъра на ВСУ „Черноризец Храбър“.
 
Поздравления и за треньорите и преподаватели на нашия отбор: проф. д-р Олга Борисова – зам.-декан на Юридическия факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“, д-р Марина Михайлова – съдия с над 25-годишен опит във Върховния административен съд и асистент Гергана Стоянова – с 22-годишен юридически стаж и 15 години като съдия в Административен съд – Варна.
 
Първо място в първото национално студентско състезание по административноправни науки спечелиха отборите на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, на Нов български университет (НБУ) и на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщават от пресцентъра на Върховния административен съд (ВАС) – организатор и домакин на състезанието. Съорганизатори на състезанието са Софийският университет и НБУ.
Победителите получават парична награда от 500 лева на отбор и стаж във Върховния административен съд (ВАС). Отличията връчи заместник-председателят на ВАС Любомир Гайдов.
 
Присъдени бяха и специални награди, които бяха връчени от съдия Галина Солакова, председател на журито на състезанието. Специална награда за най-добър оратор беше присъдена на Николай Паскалчев от Югозападния университет „Неофит Рилски“, а за най-добра теза - на отбора на Нов български университет.
 
В първото национално студентско състезание по административноправни науки днес участваха шест отбора студенти от специалност "Право" от шест университета. Тази сутрин беше изтеглен жребият за разпределение на отборите в трите съдебни зали и кой коя теза ще защитава - на административния орган или на жалбоподателя.