Турци пожелаха ас на Черно море

Спорт

15-01-2024, 17:11

Снимка:

ПФК "Черно море"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

23-годишният бранител влизаше и в плановете на родния ЦСКА, но от “Тича” са категорични, че нямат желание да продават свои водещи играчи в България.

Черно море може да осъществи сериозен трансфер през зимната пауза, пише “Тема Спорт”. Според достоверен източник в момента има потвърден интерес от няколко чуждестранни клуба към десния защитник на моряците и националния отбор Виктор Попов. Най-настоятелни към момента са представителите на турски клуб, който е с амбиции за класиране в европейските клубни турнири.

23-годишният бранител влизаше и в плановете на родния ЦСКА, но от “Тича” са категорични, че нямат желание да продават свои водещи играчи в България.

Според немския сайт transfermarkt.com цената на защитника е 1.5 милиона евро. Приблизително такава е сумата, за която на “Тича” са склонни да се разделят с футболиста, който през есента изигра 19 мача със зелено-бялата фланелка.

Ако се стигне до подобен трансфер, това ще бъде третата сериозна продажба на юноша на моряците в последните години. През 2020-а варненци трансферираха Мартин Минчев в Спарта Прага, а година по-късно Илиан Илиев-младши бе закупен от кипърския гранд Аполон Лимасол.

В същото време стана ясно, че наставникът на Черно море Илиан Илиев има желание да подсили тима с привличането на външен халф, който може да играе по двете крила и евентуално на централен нападател, който да замени контузения Брено Тейшейра, тъй като бразилецът е аут до пролетта.