Хващат по 250 джигити да летят по пътищата във Варненско средно на ден

Крими

18-01-2024, 18:53

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

21 са иззетите автомобили на пияни или дрогирани шофьори от началото на годината в областта.

КАТ-Варна хваща средно по 250 шофьори, карали с по-висока от допустимата скорост на ден. Това съобщи за Радио Варна инспектор Димитър Дреков от "Пътна полиция" в морската столица

Общо 4 419 са водачите, шофирали с превишена скорост от 1 януари до днес. Под въздействието на алкохол и/или наркотици са били 45-има, допълни той.

21 са иззетите автомобили на водачи, шофирали под въздействието на алкохол над 1,2 промила и/или наркотици, във Варна и областта от началото на годината. Превозните средства се изземват по преценка на прокуратурата, а колите се съхраняват на специален паркинг на територията на Областната дирекция на МВР във Варна, уточни инспектор Дреков. 

С над 1,2 промила алкохол от началото на 2024-та във Варна и областта са заловени 13 шофьори, а след употреба на наркотични вещества или техни аналози - 17. При тези случаи се образуват досъдебни производства, а санкциите ги определя съдът. 

634 акта за нарушения и 3 379 глоби с фиш са издадени от варненските пътни полицаи от началото на календарната година, съобщи още той. 

Общо 154 хиляди са нарушенията на пътя, регистрирани от варненските полицаи през изминалата 2023-а, отчетоха от "Пътна полиция".