Японският посланик Н.Пр г-н Мичигами Хисаши посети Варна

Животът

21-01-2024, 18:33

Снимка:

Езиково училище "Сатори" - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

С карате Киокушин, Айкидо и български народни танци, изненада посланика, директора на школата и преподавател по японски език Антоан Николаев.

Японският посланик Н.Пр г-н Мичигами Хисаши посети езиково училище "Сатори" във Варна, научи Varnautre.bg.
Мичигами Хисаши си епоставил за цел да се запознае отблизо с образователните институции в България, които предлагат обучение по японски език, да разговаря с преподаватели, ученици и студенти по въпросите, които ги вълнуват и иска да окаже подкрепа за развитието и популяризирането на японския език и култура у нас.
Една от първите крачки на посланик Мичигами в тази посока е посещението му във варненската езиково училище "Сатори", която има традиция в преподаването на японски език.
 
С карате Киокушин, Айкидо и български народни танци, изненада посланика, директора на школата и преподавател по японски език Антоан Николаев.
 
Той представи пред Негово Превъзходителство, своят ученик Димитър Карбов, който освен, че завладява японският език и култура в школото, завладява на татамито десетки шампионски титли в света на карате, сред които титлата Шампион на Европа от провелото се във Вроцлав Полша 36th European Weight Category Karate Championship, а в края на годината беше удостоен с приза Спортист на Варна за 2023 г.
 
Н.Пр г-н Мичигами Хисаши присъства и на открит урок по японски и изрази своята подкрепа към усилията на учениците.
 
В хода на срещата бяха обсъдени потенциалните възможности за обменни програми с японски гимназии.
Учениците изпратиха посланик Мичигами с подаръци - ръчно изработени от тях сувенири