Олимпийско сребро за географите от Варненската математическа гимназия

Животът

21-01-2024, 19:06

Снимка:

Димитрина Докимова

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Основен ментор на състезателите беше Теодор Костов, с подкрепата на родителите, преподавателите по география, английски език, математика, природни науки, технологии.

Двата отбора на МГ "Д-р Петър Берон" - Варна спечелиха сребърни медали на международната олимпиада по география за ученици Olgenas International Geolympiad – Джакарта, Индонезия.

Отбор А: Георги Йорданов и Борис Жолтовски, XII клас - 4-ти резултат на 0,3 от златния медал и на отбор B в състав Николай Костадинов и Димитър Димитров, XI клас. Това написа Димитрина Докимова, съобщава Знание.БГ. Николай Костадинов спечели и златен медал като капитан на смесения интернационален отбор, който се представи най-добре с креативните решения за борба с климатични промени.

Основен ментор на състезателите беше Теодор Костов, с подкрепата на родителите, преподавателите по география, английски език, математика, природни науки, технологии. Отборите пътуваха до Индонезия благодарение на финансовата подкрепа на Фондация МГ "Д-р Петър Берон" и Round Table 5 Varna.