Внимание! Нов вид измама по телефона

Крими

27-01-2024, 11:47

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Измамниците рекетират от името на Енергото.

Млада жена сигнализира за вероятно нов вид измама по телефона. Тя обясни, че скрит номер позвънил на телефона ѝ, от другата страна жена, която се представила за служител на енергото, пише Glasnews.bg. Тя обяснила за нередност с електромера, можело да бъде съставен акт, като впоследствие се стигнало до въпроса „какво да измислим“.

Ето какво написа в социалната мрежа жената, която иска да предпази повече хора:

„Нов вид измама! Звъни ми жена от скрит номер, на средна възраст, възпитана и се представя за работничка от енергото, обяснява ми, че на моя електромер е засечена нередност и трябвало да се сигнализира и да ми бъде съставен акт, защото видиш ли, аз съм крала ток.

Последваха въпроси от моя страна на кой адрес, къде живея, номер на електромер, на тези въпроси нямаше даден отговор, само се обясняваше как ще ми бъде съставен акт И КАКВО ДА ИЗМИСЛИМ, ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ТОВА, при което на мен ми доскуча и затворих телефона и не успя да ми поиска съответно пари.

Аз имам баба, която най-вероятно щеше да повярва и да се притесни много, съвсем нормално е. Пиша го с цел повече хора да разберат за измамата и да не се доверяват на такива хора!“

Ларина Тодорова допълва, че гласът в слушалката не отговарял на всички въпроси, зададени от нея.

„Това не е ново, преди две години на мен ми звъняха в 23 часа като ме обвиниха, че крада ток от съседите във входа. Въпроса е, че нито живея в града, нито имам съседи“, коментира мъж.
 
„Благодаря ви, че споделихте, предполагам малко хора знаят за тази измама.“