След зрелищна гонка - задържаха мъж без книжка във Варненско

Крими

29-01-2024, 11:25

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той е тестван за алкохол и употреба на наркотични вещества и техни аналози, но резултатите били отрицателни.

Неправоспособен, известен на МВР мъж от Варна, който осуетил полицейска инспекция в събота, е задържан в арест на Четвърто РУ, след повторен опит да избяга от проверка на служителите на реда.

Преди обяд, на 27 януари, полицейски екип на Първо РУ, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с румънска  регистрация. Шофьорът ускорил скоростта на движение, преминавайки през тротоара. Полицейските служители го последвали и подали информация на друг патрул, намиращ се по пътя на движение на  беглеца.

Вторият екип също подал сигнал със стоп палка, но водачът и този път не спрял, продължил движението си. Полицаите предприели преследване и не след дълго заловили неправоспособния 23-годишен варненец в района на с. Константиново.

По време на гонката, водачът спукал предна гума на автомобила, но това не ми попречило да продължи на шофира. Тестван бил за алкохол и употреба на наркотични вещества и техни аналози, но резултатите били отрицателни. Задържан бил за срок до 24 часа в Четвърто РУ. Случаят е докладван на дежурен прокурор в компетентната прокуратура. За извършено престъпление е образувано бързо производство.