Зелена светлина за ремонти в няколко варненски лечебници

Мисия Варна

05-02-2024, 19:31

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съветниците одобриха проектобюджета на функция „Здравеопазване“, който е над 38 млн. лева.

Положително становище за отпускане на средства за ремонт на няколко лечебни заведения даде комисията по здравеопазване на днешното си заседание, предаде репортер на Moreto.net.

Финалното решение е на финансовата комисия и на Общински съвет на предстоящата сесия, където ще бъде разгледан бюджетът на функция здравеопазване.

Комисията одобри отпускането на 259 хил. лева без ДДС за ремонта на ДКЦ в „Аспарухово“. Дейностите са абсолютно наложителни, предвид предписанието от РЗИ, че сградата не отговаря на необходимите изисквания, за да функционира. Искат се и 30 хил. лева за ел. инсталацията.

От ДКЦ „Чайка“ пък се нуждаят от 267 хил. лева, за да ремонтират паркинга си и да се сдобият с фотоволтаична система, която да захранва климатиците им.

За текущи ремонти на клиниката по ортопедия и по травматология в Окръжна болницата комисията одобри да бъдат отпуснати 800 хил. лева. Средствата ще послужат и за закупуване на апаратура. .

Разглеждането на искането на ДКЦ 1 да изтегли заем за 3 млн. лева, за спешен ремонт на покрива и закупуване на апаратура бе отложено.

Комисията даде положително становище за дофинансиране на Тубдиспансера със сумата от 375 хил. лева. Средствата представляват натрупани задължения на болничното заведение към края на миналата година.

Съветниците одобриха проектобюджета на функция „Здравеопазване“, който е над 38 млн. лева. В него влизат средства за ремонти и подобрения и в други здравни заведения, пари за лечение на граждани, за ин витро програмата, както и за други програми за профилактика на здравето.