5 млн. лева чака Община Варна от туристически данък

Туризъм

07-02-2024, 14:03

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

800 хил. лева ще бъдат инвестирани за привличане на немския пазар.

5 млн. лева очаква Община Варна от туристически данък през 2024 - та. Малко над 6 млн. лева ще похарчи по програма „Туризъм“ общо местната власт в бюджета за тази година.  Останалите пари са предходен остатък. Това стана ясно от представения разчет на разходите в тази част от общинския проектобюджет, която одобри ресорната комисия към местния парламент, предаде Moreto.net.

От всички средства за организиране на събития с местно и национално значение, които допринасят за развитието на туризма, са предвидени за 1.3 млн. лева. За реклама на туристически продукт на общината са заложени 348 хил. лева. Това включва и провеждането на туристически борси. За функционирането на общинските туристически информационни центрове са заделени 248 хил. лева. Изграждане и поддържане на туристически обекти, които са общинска собственост, е обезпечено със 126 хил. лева.

За първи път от 10 години са привлечени половин милион лева за целева реклама на туристически продукт по програма на министерството на туризма. Общо 800 хил. лева ще бъдат инвестирани като рекламно присъствие на немския туристически пазар, посочиха от дирекцията по туризъм.