Маршаловите острови: Офшорката Aspen Maritime Investment Inc е анулирана през 2017 г.

Новините

09-02-2024, 12:26

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

ОИК-Варна отказва предсрочно прекратяване на пълномощията на Благомир Рубинов Коцев като кмет.

Офшроката Aspen Maritime Investment Inc, за която в Общинската избирателна комисия във Варна бе подаден сигнал, че кметът Благомир Коцев има участие, е анулирана през ноември 2017 година.

Това са съобщили в официално писмо от Търговския регистър на Маршаловите острови, съобщиха за Moreto.net от ОИК-Варна.

Въз основа на получените документите ОИК-Варна излиза със свое решение от вчерашна дата, че отказва предсрочно прекратяване на пълномощията на Благомир Рубинов Коцев като кмет на община Варна, относно обстоятелствата свързани с търговско дружество Aspen Maritime Investment Inc.

ОИК Варна като взе предвид че регистрацията на дружеството Aspen Maritime Investment Inc. е анулирана преди датата на обявяването за избран за кмет на община Варна на Благомир Рубинов Коцев, не установява наличие на обстоятелства за предсрочно прекратяване на пълномощията му по чл.42 ал.1 т.5 ЗМСМА поради липса на несъвместима дейност и/или заемане на длъжност във връзка с търговско дружество Aspen Maritime Investment Inc., визираното в сигнал с вх.№ 468/25.01.2024 г.

Решението на ОИК-Варна, което е с дата 8.2.2024г., подлежи на обжалване в 7 дневен срок пред Административен съд-Варна на основание чл.459 от ИК.