Опитали да влязат с взлом в дома на варненски районен кмет

Крими

11-02-2024, 14:59

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Според Благомир Коцев има политическа атака срещу кметове на ПП-ДБ във Варна.

В жилището на кмета на варненския район „Приморски“ Николай Желязков е направен опит за проникване с взлом. Това съобщи той, като според него случаят съвпаднал с подаването на сигнала до Общинската избирателна комисия за участието му в търговско дружество.

„Направен е опит за влизане с взлом в жилището ми, докато съм отпуск и не съм в града. В дома ми е била майка ми, която се е уплашила. Не са успели да влязат, но са насилвали вратата, докато майка ми е била вътре“, обясни Желязков, цитиран от "Дарик". От думите му стана ясно, че той още не е подал сигнал в полицията, но възнамерява да го направи.

Желязков коментира, че е бил заличен като ликвидатор на търговско дружество „Контекст Плюс“ още преди встъпването му в длъжност като кмет. Документите за това той е представил на ОИК, която предстои да се произнесе дали е налице несъвместимост със заеманата длъжност.

„Сигналът е подаден заради факта, че в Търговския регистър не е отразена цялата процедура по заличаването ми като ликвидатор. Не се чувствам виновен, че съм нарушил закона. С чиста съвест заявявам, че съм извършил всички законови задължения, които съм бил длъжен да извърша, в съответните срокове. Не е налице несъвместимост, извършил съм всичко в сроковете, посочени от закона. Имам протокол за освобождаването ми като ликвидатор, което е станало много по-рано преди встъпването му в длъжност като кмет“, каза Желязков.

Според кмета на Варна Благомир Коцев, срещу когото също има подаден в сигнал за участие във фирми в Малта, има политическа атака срещу кметове на ПП-ДБ.

„Тя не е провокирана само от ГЕРБ-Варна, а от по-високо ниво. Атаките не са случайни, стават в момент, в който искат да разклатят позициите ни. Вярваме, че ОИК ще вземат адекватно решение“.

Зам.-кметът на Варна Диан Иванов добави, че евентуално решение на ОИК за отстраняване на Желязков ще бъде формално и няма да съответства на духа на закона.

Множество финансови злоупотреби са открити при проверка на документацията за проекта Интегриран градски транспорт - 1 и 2 част, стана ясно още от днешната извънредна пресконференция на кмета Благомир Коцев, предаде Moreto.net. Информацията съобщи зам.-кметът на Варна Диан Иванов.

Част от тях са предадени на Прокуратурата и предстои да се предаде голяма част от документацията, която се намира в сградата на стоматологията, в момента се описват всички документи.

Длъжностно лице е продължавало да управлява и взима заплата за приключил още през 2016 година проект, стана ясно във връзка откритите документи по Интегриран градски транспорт - 1 част. Възлагало е по договори за ремонт милиони левове.

"Повтарям - милиони левове. Това е и причината за атаките срещу всички нас. Става въпрос за действия, които са подсъдни на Европейската прокуратура.", заяви още зам.-кметът Иванов.

Припомняме, че ръководител на проект "Интегриран градски транспорт бе инж. Биляна Якова.