Строеж в центъра на Варна подкопа съседна къща и нанесе щети (СНИМКИ)

Животът

12-02-2024, 17:30

Снимка:

Moreto.net

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Щетите са нанесени в съботния ден. Първо багерът подкопал стената към двора, а през нощта оградата паднала в изкопа, пълен с подпочвена вода и вода от скъсан водопровод, разказва жената.

Подкопана дворна стена и паднала ограда на къща в центъра на Варна са резултат от изкоп за строеж в съседен имот. За това алармира в писмо до редакцията на Moreto.net. живуща в потърпевшата сграда.

Щетите са нанесени в съботния ден. Първо багерът подкопал стената към двора, а през нощта оградата паднала в изкопа, пълен с подпочвена вода и вода от скъсан водопровод, разказва жената.

„След обаждане на 112 и на един от инвеститорите, се оказа ,че нищо страшно не се е случило - "Така се строяло, нямали време.. Подкопаха и сградата на ул."Караджа". Направиха "най-изумителното" по некадърност укрепване.“, пише читателката. Тя допълни, че служители от районното кметство са реагирали на подаден сигнал като са дошли на място, за да се запознаят с проблема. Съставили са протокол, но по думите й това не е достатъчно, а трябват незабавни мерки за укрепване, защото имотът й е застрашен.

Имотът, в които е направен изкопът за строеж, се намира на ул. „Стефан Стамболов“ 19. За него през декември Moreto.net писа, отново по сигнал на читател, че строителната фирма е оградила тротоара и пешеходците няма къде да се движат безопасно.

В годините назад дълго време имотът имаше метални ограждения, но те бяха само около празния терен, използван за паркинг. Теренът на ул. „Стефан Стамболов“ 19 е с разрешително за строеж от октомври тази година. На мястото се очаква да изникне жилищна сграда с магазини и гаражи, чиято височина е около пет етажа. Според документите в сайта на район „Одесос“ има одобрен ПУП от 2016 година. В имота е имало голяма жилищна сграда. Още преди събарянето й собственикът е продавал офиси, магазини и жилища от бъдещата нова сграда, която трябва да се появи на мястото.