Двама са служителите на Община Варна, задържани с подкуп

Крими

13-02-2024, 14:21

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Те са задържани при акция на ГДБОП на паркинга на Община Варна с белязани пари на стойност 2000 евро.

По наша информация не един, а двама са задържаните с подкуп днес служители на Община Варна. Те са задържани на паркинга на административното здание с белязани банкноти на обща стойност 2 000 евро. Това каза заместник-кметът по сигурността в Община Варна Илия Коев на извънреден брифинг за медиите по повод публична информация за един задържан служител по подозрения за корупция. Единият от служителите работи в отдел „Строителен контрол“ на ниско ниво, стана ясно още от думите му.

На въпрос ще има ли и други служители, Коев отговори, че проверките ще обхванат всички служители, които са престъпили закона.

Водим вътрешни проверки още от началото на мандата на г-н Коцев по сигнали на граждани. Имаме много сигнали. По тях се извършват проверки благодарение именно на гражданите. Няма да спрем дотук. Служителите, които си мислят, че няма да изпълняват законните си задължения, жестоко се лъжат. Проверката по случая в Община Варна е приключила. В момента текат следствени действия от страна на органите на реда, поясни Коев.

Попитан дали ще има реакция, ако се получат сигнали за нарушения на новоназначени служители, той отговори, че независимо какви са служителите всеки ще си понесе последствията.

Коев благодаря на органите на реда за добрата им работа и подчерта, че Общината оказва пълно съдействие и работи в пълен синхрон с органите на реда.

Вижте още подробности във видеото на Радио Варна: