Протестиращи земеделци днес няма да затварят пътя Варна - Бургас

Новините

14-02-2024, 09:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Те само ще паркират техниката си от двете страни на пътното платно.

Земеделците от варненския регион няма да затварят днес пътя Варна-Бургас в района на местност Харамията. Те само ще паркират техниката си от двете страни на пътното платно, съобщиха пред екип на Радио Варна преди минути. 

Десетина трактора има в момента край Харамията.

Земеделските производители остават в стачна готовност и ще чакат дали ще бъде сменен ресорният министър след предстоящата ротация. 

Припомняме, че земеделските протести продължават и днес в цялата страна. Край село Рудник също ще има протестиращи днес.

В социалните мрежи кметът на Аврен Емануил Манолов съобщи, че след последните разговори със земеделците днес до 12.00 ч ще е последният ден на протестите на територията на община Аврен. Следващите дни ще има протести, но ще бъдат след моста на р. Камчия в територията на община Долни чифлик.

 Протестиращите пред Министерския съвет вчера не успяха да се срещнат с премиера, който бе категоричен, че не може исканата оставка на министър Кирил Вътев да бъде основа за преговори. 

Според протестиращите, премиерът е бил подведен от земеделския министър по повод представителността на браншовите организации, с които беше подписано споразумение.