Огромен ръст на случаите на домашно насилие във Варненско (ВИДЕО)

Крими

14-02-2024, 12:06

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Главният комисар на МВР отчете спад на престъпността в областта, а разкриваемостта е увеличена с около 12 пункта.

Огромен ръст на случаите на домашно насилие във Варненско. Това отчете на брифинг днес главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, предаде Радио Варна.

Със 150 пункта са скочили случаите на домашно насилие в областта, посочи още Коцев, като добави, че това е тенденция, валидна за цялата страна.

Спад на нивото на престъпността с 11 пункта е регистрирана във Варна и областта, отчете още главният секретар. Маркират се и добри резултати по отношение на разкриваемостта на престъпленията, която е увеличена с около 12 пункта, добави той.

Добри резултати се реализират и при разкриваемостта на престъпленията против личността. Няма неразкрити убийства и опити за убийства. Спаднали са и престъплнеията против собствениостта, като кражби играбежи.

Поздравявам всички служители на структурата на МВР за добрите усилия и устрема, с който са работили през годината, посочи главен комисар Коцев.

"Всички ние се обединихме около тезата, че резултатите се добри и са постигнати вследствие добрата координация и сътрудничеството между институциите", коментира той.