Легендите на SENSHI: Пътят от началото до величието

Спорт

15-02-2024, 18:28

Снимка:

SENSHI

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Юбилейното издание на галавечерта през февруари ще завладее публиката във Варна с нови бойци и висока доза екшън.

Пет години, 19 големи издания, 244 бойни звезди от 48 държави, десетки нокаути, много пот, сълзи и спиращи дъха победи - това е равносметката, която се крие зад професионалните бойни галавечери SENSHI от началото им през 2019 г. досега, когато на 24 февруари 2024 г. зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта (ДКС) в гр. Варна ще посрещне отново бойния спектакъл за юбилейното му 20-о издание.

Остава само малко време, за да вземете своите билети за най-добрите места на бойното шоу SENSHI 20 от мрежата на Eventim.bg. А дотогава сме подготвили за вас специална селекция от най-големите имена на бойни легенди, които са стъпвали на ринга на SENSHI досега.

Великите бойни легенди, които са излизали на сцената на SENSHI като рефери и съдии на бойните галавечери са световноизвестни майстори на бойните спортове като Ернесто Хуст, Семи Шилт, Питър Артс, Франсиско Фильо, Глаубе Фейтоса, Сам Греко, Николас Петас, Евертън Тейшейра, Ян Сукуп, Юске Фуджи, Алберт Краус, Анди Зауер, Асен Асенов, Захари Дамянов, Петър Мартинов, Красимир Димов и Николай Атанасов.

Легендите в бойните изкуства са специални гости и треньори на международните тренировъчни лагери KWU SENSHI, които се организират паралелно с бойните галавечери. Лагерите стартират от 2019 г., провеждат се няколко пъти в годината, а стотици участници от всички краища на света се събират на едно място в България, за да получат напътствия от висококвалифицираните инструктори и бойни майстори, да тренират заедно с тях и да развиват своите умения. Редовните участници в тренировъчните лагери на KWU SENSHI, показващи висок потенциал и боен талант имат шанса да бъдат и следващите участници на ринга на SENSHI.

Сред големите имена в бойните спортове, които са се качвали на арената на SENSHI, са световният шампион на WAKO PRO в стил К-1 Сергей Браун от Германия, четирикратният шампион на WGP Бруно Газани от Бразилия, възпитаници на нидерландската кикбокс легенда Питър Артс, румънските бойци Стефан Латеску, Флорин Ламбаджу, както и звезди от академията на Стойка – най-реномираната кикбокс школа в Румъния. Мощният боец Уку Юрендал от Естония получи овациите на публиката в своите четири двубоя на ринга на SENSHI, а изявите му във Варна бяха трамплин за участието му на големи сцени в чужбина. Високи са постиженията и на българина Богдан Шумаров, който прочу страната ни в Азия, а звездата му изгря на ринга на SENSHI, където постигна четири победи.

През 2021 г. на SENSHI 9 се провеждат и финалите на първото Европейско първенство за аматьори в 6 различни теглови категории с 60 бойци, организирано от Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Финалите определят и първите eвропейски шампиони в категориите до 70 кг, 75 кг, 80 кг, 85 кг, 90 кг и 90+ кг. Предстои провеждането на още събития и състезания от този ранг.

Тези интересни факти отразяват богатото наследство и глобалното влияние на SENSHI като едно от най-големите и престижни събития в света на бойните изкуства. Със своята международна популярност, реномирани бойци, изгряващи бойни звезди и вълнуващи издания, SENSHI продължава да въздига стандартите на бойните спортове и да вдъхновява бъдещите поколения бойци и големия брой фенове.

Очаквайте съвсем скоро и пълната бойна карта с 13 титанични двубоя по правилата на KWU FULL CОNTACT, KWU SENSHI и KWU OPEN с избрани бойци от 17 държави. Повече информация за предстоящите издания на SENSHI, интервюта с изявени бойци и актуални новини за бойните изкуства може да видите в социалните мрежи Facebook и Instagram, както и на официалната страница на международната бойна верига – www.senshi.com.

SENSHI 20 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър”, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.