Варна с победител в Четиринадесетото национално състезание по творческо писане на английски език

Животът

15-02-2024, 19:00

Снимка:

Ида Атанасова/личен архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ида Атанасова от СУХНИ „Константин Преславски“ спечели първо място сред шестокласниците.

Над 3900 ученици от 185 училища в цялата страна участваха в Четиринадесетото национално състезание по творческо писане на английски език. Участниците се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас, като във всяка националното жури излъчи победител и класирали се на второ и трето място. Ида Атанасова от СУХНИ „Константин Преславски“ спечели първо място сред шестокласниците.

Церемонията по награждаване на победителите се проведе на 9 февруари в Barter Community Hub в София. На нея бяха поканени призьорите и техните преподаватели по английски език. Участниците посетиха Американското посолство и се включиха в литературна разходка, организирана от Фондация „Прочети София“.

Творбите на победителите можете да прочетете ТУК

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за четиринадесета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС"  в партньорство с Посолството на  САЩ и с подкрепата на  Американския университет в България, издадтелствата „Klett“ и „Експрес“ и куриерска фирма „Интерлогистика“. Състезанието има за цел да насърчи учениците да мислят нестандартно и да се изразяват на английски език. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като „Каквото и да ме попиташ, отговорът ми ще бъде „Не“, „Завръщане в бъдещето“, „Слонът, който ядоса снежния човек“ и др. Нашата дългосрочна цел е да допринесем за развитието на младите хора в България в успешни личности, като предоставим поле да изразяват свободно мислите и идеите си.