Възраждане отново на протест - блокираха пристанище Варна - Запад (ВИДЕО)

Новините

17-02-2024, 11:44

Снимка:

Фейсбук/Възраждане - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поради същите причини миналата събота представители на Възраждане протестираха и на ГКПП "Кардам" на границата с Румъния.

„Възраждане“ подготвя петиция срещу решението на Конституционния съд относно референдума за еврото. Това каза днес председателят на организацията Костадин Костадинов по време на протест, който партията организира на Пристанище „Варна - Запад“. След изборите през юни петицията ще бъде изпратена в Европейския парламент (ЕП). Ще направим така, че българското правителство чрез Брюксел да спазва Конституцията и да стане ясно, че демокрацията не може да се потъпква, каза още лидерът на „Възраждане“ и допълни, че петицията ще бъде направена заедно с техни партньори от други държави и ще бъде подкрепена не само от български граждани.

Изпълнихме абсолютно всички законови изисквания, но въпреки това т.нар. законотворци поругаха закона и пренебрегнаха волята на 600 000 българи, заяви Георги Георгиев от „Възраждане“ - Варна. Той изтъкна, че протестират на Пристанище „Варна – Запад“, защото то е важен обект, но е далеч от потенциала, който има. Георгиев го сравни с порта в Констанца, който генерира добавена стойност, докато при нас няма непрекъснат поток от кораби и бизнес. Затова сме тук - да обърнем внимание на това, каза той и изрази мнение, че районът на Варненското езеро трябва да генерира добавена стойност и работни места, а сега нещата са застинали и не помръдват и някои от големите шипингови компании дори нямат офиси в крайморския град.

Преди дни от „Възраждане“ обявиха, че ще продължат да протестират срещу решението на Конституционния съд относно референдума за еврото, като местата на техните акции няма да бъдат огласявани предварително.