Над сто души се поклониха пред паметта на Алексей Навални във Варна

Животът

17-02-2024, 16:50

Снимка:

БТА/ Валентина Добринчева

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Организатор на демонстрацията е сдружение „За свободна Русия“.

Над сто души се събраха на входа на Морската градина във Варна да почетат паметта на руския опозиционен лидер Алексей Навални, за чиято смърт бе съобщено вчера. Пред импровизиран кът с негови снимки, мнозина поднесоха цветя и запалиха свещи, след което коленичиха и запазиха минута мълчание. 

Сред посланията, отправени от присъстващите, изписани на плакати, бяха думите „Героите не умират“, „Той не се предаваше и ние няма да се предадем“, „Алексей Навални загина за вашата и нашата свобода“. Той беше безстрашен борец за правда. Беше надежда за всички нас, много го обичахме и вярвахме, че ще оцелее и един ден ще бъде свободен, посочиха някои от дошлите на бдението, съобщи БТА. 

Организатор на демонстрацията е сдружение „За свободна Русия“. От тяхно име Татяна Кристи заяви, че Навални е бил надеждата не само на руснаците, а и на демократичния свят, че един ден Русия ще престане да бъде фашистка диктатура. Три години измъчваха душата и тялото му. Успяха да прекършат само тялото, но душата е по-важна, защото тя ще живее вечно, каза тя и допълни, че във Варна са се събрали българи, руснаци, украинци и други граждани, които милеят за свободата и искат един ден Русия да се превърне в свободна държава.