Отборът на парламента със зрелищно реми срещу ФК „Мълния“ (Климент)

Спорт

17-02-2024, 17:26

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Депутатите тръгват на турне в страната.

Парламентарният футболен отбор, селектиран от бившия спортен министър Красен Кралев направи боево реми 5:5 като гост на ФК „Мълния“ (Климент), който е водач в „А“ Областна група – Шумен. Над 500 души изгледаха от трибуните атрактивния двубой, който в крайна сметка се стигна до равенство, пише NOVSPORT.

Домакините от ФК „Мълния“ (Климент) поведоха с 1:0, след което Даниел Александров от ГЕРБ изравни. Почивката дойде при резултата 3:1 за ФК Климент, а в началото на второто полувреме се стигна и до 4-и гол в тяхна полза. Последваха доста смени и това позволи на депутатите да изравнят играта и резултата.

С голове на Радослав Василев от ПП и парламентарните сътрудници Красимир Красимиров и Емил Евтимов се стигна до 4:4. Домакините вкараха за 5:4, но в последната минута Мартин Харизанов от ГЕРБ реализира дузпа за 5:5.

Голмайстори за „Мълния“ (Климент) станаха Сонер Надъф, Денис Джемал, Мерт Мюнюр, Фатих Фаик и Едис Уруч. 

Проведената контрола е част от подготовката на парламентарния ни футболен отбор за международния турнир в София през април, в който ще участват депутатски отбори от 6 държави.

В днешния мач участие взеха депутатите от ГЕРБ Мартин Харизанов, Даниел Александров, Димитър Иванов и Илтер Бейзатов, като последният бе основен организатор. От ПП участие взеха Калоян Икономов и Радослав Василев, а от ДПС Джейхан Ибрямов и Марио Рангелов. Лекар на тима бе Валери Лaчовски от ГЕРБ. В игра за отбора се включи и банатският българин Георги Наков, който е депутат от румънския парламент. Мачът пропусна контузеният капитан Красимир Вълчев, бивш министър на образованието от ГЕРБ.

В депутатския отбор има представители още на БСП, Възраждане и ИТН, които днес бяха възпрепятствани да вземат участие. Парламентарният ни отбор започва серия от контроли в цяла България като част от подготовката си за международния турнир през април като ще срещне различни съперници планирани са поне 4 приятелски срещи в цялата страна. При първата от тях в Климент се получи истински футболен празник, а местните хора имаха възможност да се запознаят и да говорят лично с депутатите.