Дилър на кока е бил варненецът, заснел собствената си смърт

Крими

18-02-2024, 14:47

Снимка:

Дарик радио

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Борислав Зараевски загина в катастрофа във Великобритания.

Дилър на кокаин е бил варненецът, заснел собствената си смърт в катастрофа във Великобритания. Такова признание пред свидетел е направил 27-годишният Борислав Зараевски, който  загина, след като се преобърна с колата си. Инцидентът стана през есента на 2022 г., а този месец резултатите от разследването на инцидента бяха представени пред съда в Плимут, предаде "Дарик".

Борислав е бил пиян и дрогиран в нощта, в която загива в катастрофа край Плимут. Преди да се преобърне с колата си в дере, той се е движил с близо 190 км/ч. Признанието, че продава наркотици той прави пред жена, чийто автомобил блъска часове преди смъртта си.  

Малко преди полунощ в дъждовния 1 октомври през 2022 г. на кръгово кръстовище в Плимут Борислав удря със своята „Хонда Сивик” колата на Алисия Кинг, която работи като доставчик на пици. Извинява се и се оправдава, че е изгубил контрол заради мократа настилка. Обещава да плати за ремонта, но не иска да наместват застрахователни компании. Представя се с британско име и казва, че също работи като доставчик. Алисия твърди, че силно е миришел на алкохол. Тя настоява да се обърнат към застрахователите, тъй като колата не е нейна. Тогава Борислав й признава, че работи като дилър на кокаин и разполага с достатъчно пари, за да покрие ремонта. Двамата се разделят, като Борислав оставя телефонния си номер. Алисия прави проверка на регистрацията на автомобила му и установява, че за него не са плащани данъци. Веднага се обажда на Борислав, но той не отговаря. Тогава жената звъни в полицията и дава описанието му.

След 2:00 ч. през нощта на 1 октомври на главен път край Плимут шофьор се разминава с кола, движеща се с бясна скорост и дълги светлини. Тя изчезва толкова бързо, че по думите му го побили тръпки, защото я помислил за призрачна.

По-късно на същия път шофьор на камион забелязва в далечината няколко автомобила, единият от които внезапно изчезва. Мъжът отбива на мястото, където колата напуска пътното платно. Встрани от него има дере и в него открива обърнат по покрив автомобил. С фенерче успява да огледа купето и близо час претърсва района, но в тъмната и дъждовна нощ не забелязва никого. Решава, че шофьорът е избягал от местопроизшествието и опитва се да се обади на полицията, но батерията на телефона му е паднала.

Тялото на Борислав е открито 32 часа след смъртта му. На 2 октомври предобед фермер забелязва в собствената си нива преобърната „Хонда” и се обажда на полицията. При последвалото претърсване на метри от колата е открит трупът на варненеца. Борислав  е идентифициран по българската му лична карта и татуировките. Намерен е и мобилният му телефон, в който са открити три клипа от нощта на 1 октомври.

На първите два Борислав форсира двигателя на колата на място. Последният клип е дълъг 52 секунди и е направен в 2:30 ч. На него се вижда, че скоростомерът на „Хонда”-та показва 187 км/ч. Анализът на кадрите показва, че в последните секунди от клипа колата се е намирала на метри от мястото, където е излязла от пътното платно. Според автотехническата експертиза Борислав се е движил с около 110 км/ч, когато колата е напуснала пътя и е паднала в дерето.  Той е бил без предпазен колан и затова тялото му е изхвърчало през прозореца на колата.

Експертите са категорични, че колата е била изправна. Аутопсията пък показва, че Борислав е употребил алкохол, а в кръвта му са открити също следи от кокаин и амфетамин. Резултатите от разследването бяха представени този месец пред съда в Плимут. Британското издание Devonlive.com, което отразява съдебното заседание, отбелязва, че близките на Борислав не са присъствали, нито са се включили чрез конферентна връзка.