Оставиха в ареста крадеца на телефони от Варна

Крими

19-02-2024, 15:06

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Само за ден той успял да издърпа от ръцете на жертвите си три GSM-a.

Окръжен съд – Варна определи мярка „задържане под стража“ на 26-годишния мъж, привлечен като обвиняем за извършен грабеж при условията на опасен рецидив.

Според обвинението престъплението е извършено на 15 февруари тази година. Мъжът отнел три мобилни телефона чрез сила от три лица на територията на Трето РУ на МВР- Варна.  

Мъжът и защитата му поискаха от съда да не му бъде определяна най- тежката мярка за неотклонение, тъй като мъжът имал постоянен адрес, сам се предал на полицията и съдействал на разследващите, като два от телефоните били намерени. 

След като съобрази становищата на страните и събраните до момента доказателства, Варненският окръжен съд прецени, че може да бъде направено обосновано предположение за съпричастност на мъжа към престъплението, за което е обвинен. Грабежът е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години. От свидетелството за съдимост на Веселин С. е видно, че той е привлечен като обвиняем по-малко от четири месеца, след като изтърпял наказанието си от 2 години и 6 месеца за същото престъпление. „По смисъла на закона, деянието се явява извършено в условията на опасен рецидив“, поясни съдебният състав на Варненския окръжен съд. Независимо че 26-годишният мъж има настоящ адрес, предвид предишната му съдимост, за съда опасността той да се укрие или да извърши престъпление е реална.  Поради наличието на всички законови предпоставки, Варненският окръжен съд прецени, че към момента единствената подходяща мярка за неотклонение спрямо него е “задържане под стража”. 

Определението подлежи на обжалване.