Варненски депутати от ГЕРБ ще лобират за осъществяването на проекти в Община Суворово

Новините

19-02-2024, 17:08

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По време на срещата стана ясно още, че проектът за модернизация и изграждане на канализационната мрежа на общините Суворово, Вълчи дол и Девня вече е в напреднал етап.

Варненските дупутати от ГЕРБ Красен Кралев и Павел Христов днес проведоха работна среща в Община Суворово. Участие в нея взеха кметът на Суворово Данаил Йорданов, общински съветници, кметове и кметски наместници от общината.

Народните избранници се ангажираха да съдействат за осъществяването на проекти, които са залегнали в Бюджет 2024 г. на Община Суворово. В Националната инвестиционна програма са заложени 4 позиции. Сред тях са рехабилитация на общинския път Суворово - Дръндар - Николаевка, които са на обща стойност 4 585,0 лева.  Другият проект е рехабилитация и реконструкция на улична мрежа в град Суворово, за който са предвидени 2 179, 4 лева плюс още 330, 0 лева за изготвяне на технически проект и осъществяване на авторски надзор на обект  Рехабилитация на общинска пътна мрежа в община Суворов . Не на последно място е проектирането на сградата на детска градина „Буратино“, и на още една група „Звездичка“ в с. Чернево, който е на обща стойност 21, 0 лева.

По време на срещата стана ясно още, че проектът за модернизация и изграждане на канализационната мрежа на общините Суворово, Вълчи дол и Девня вече е в напреднал етап. В настоящият момент пречистването на отпадните води от трите общини се извършва в ПСОВ – Девня.

Предстоящиге избори за Европейски парламент също бяха във фокуса на разговорите. Активът на ГЕРБ от Община Суворово изрази готовност за вкючването в избирателния процес и запазване европейския облик на България.