ОбС-Варна прие декларация в подкрепа на хотелиерския бранш във връзка с перките в Черно море

Мисия Варна

21-02-2024, 13:19

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От ресторантьорския и хотелиерския бранш, както и от рибарския, също имаше представители по време на заседанието.

Декларация в подкрепа на хотелиерския бранш за оттегляне на приетия на първо четене законопроект за възобновяеми енергийни източници в морските пространства приеха по време на заседанието си днес варненските общински съветници.

С 38 "за", 4 "против" и 6 "въздържал се" гласуваха предложението общинските съветници на редовната сесия на Общинския съвет, която се провежда в този час в зала "Пленарна" на Община Варна. 

Заседанието започна с три декларации, една от които - на партия "Възраждане", които се обявиха срещу закона за ветрогенераторите в Черно море. От ресторантьорския и хотелиерския бранш, както и от рибарския, също имаше представители по време на заседанието - Павлин Косев (председател на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация) и Емил Милев (председател на сдружение "Черноморски изгрев"), които призоваха общинските съветници да подкрепят с декларация това, че трябва да се оттегли законопроектът. 

Предложението за приемане на декларацията е на общинския съветник Димитър Чутурков. От групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" четирима гласуваха против, а другите - "въздържал се".