Гледат в съда жалбата по същество за отстраняването на районния кмет на "Приморски"

Новините

21-02-2024, 13:33

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Припомняме, че Административният съд във Варна остави без уважение жалбата на Николай Желязков.

За 13.40 часа днес в Административния съд във Варна е насрочено производството по жалбата на кмета на район "Приморски" срещу решение на Общинската избирателна комисия, с което се прекратяват правомощията му. 

Припомняме, че Административният съд във Варна остави без уважение жалбата на Николай Желязков. В мотивите си от институцията посочват, че предварителното изпълнение на акта ще причини на Николай Желязков значителна или трудно поправима вреда. Не е предвидена възможност за спиране на допуснатото предварително изпълнение на административния акт на съображения, че от изпълнението му могат да бъдат причинени на трети лица значителни или трудно поправими вреди, допълват от Административния съд. 

Съдът приема твърдението на жалбоподателя, че за него ще настъпи имуществена вреда от това, че за периода на разглеждане на делото няма да получи трудово възнаграждение, без да е посочено само възнаграждението като кмет ли е единственият доход на Желязков и без да са представени доказателства, относно тези факти, като недостатъчно да се обоснове извод, че за жалбоподателя ще настъпи трудно поправима вреда или значителна такава. Съдът прави извод, че искането за спиране на предварителното изпълнение на процесното решение на ОИК – Варна е неоснователно и следва да бъде оставено без уважение.

Съдът обаче насрочи производството по жалбата, което ще се гледа днес в съда.