25-годишен наркодилър се изправя пред Темида

Крими

21-02-2024, 13:46

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

У него са намерени марихуана, метамфетамин и кокаин.

Мъж от Търговище ще бъде съден за държане с цел разпространение на наркотични вещества по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна.

25-годишният Д.Д. е предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна, и ще бъде съден по обвинение, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително. Мъжът вече бил осъждан за същото деяние през 2023 година и извършил гореописаното в изпитателния срок на присъда „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изтърпяването на която е било отложено с 5 години изпитателен срок.

Въпреки че вече имал присъда за разпространение на наркотици в ОД на МВР – Варна, постъпила информация, че младият мъж продължава да се занимава с тази дейност. С оглед проверка достоверността на данните били предприети редица действия.

На 13 декември 2023 година при опит да му бъде извършена полицейска проверка Д.Д. опитал да избяга. При задържането му в него са намерени две пакетчета с кристално вещество и сума пари. Иззет е и пакет със суха тревиста маса, който изпаднал от мъжа, докато бяга.

Последвали незабавни процесуални действия и претърсване в дома на 25-годишния и в още един имот, използван от него. Намерени са различни забранени субстанции – суха тревиста маса, кристално вещество и малко количество прахообразно вещество, както и две електронни везни. От двата адреса са иззети общо 328,95 грама марихуана, 106,14 грама метамфетамин и 2,34 грама кокаин.

Д.Д. е задържан и привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК. Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу него.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Като на основание чл. 68 от НК, следва да бъде приведена в изпълнение предходната присъда, с която бил осъден през 2023 година.