ОбС-Варна не можа да избере временно изпълняващ длъжността кмет на район "Одесос"

Мисия Варна

21-02-2024, 18:05

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първоначално гласуваха с 26 гласа "за" избирането на Емилия Христова, а 12 от тях се въздържаха. След това двама от гласувалите промениха вота си и с това не успяха да съберат необходимото мнозинство от 26 гласа.

Общинските съветници във Варна не можаха да изберат днес временно изпълняващ длъжността кмет на район "Одесос". 

Първоначално те гласуваха с 26 гласа "за" избирането на Емилия Христова, а 12 от тях се въздържаха. След това двама от гласувалите промениха вота си и с това не успяха да съберат необходимото мнозинство от 26 гласа. 

След 15-минутна почивка общинските съветници гласуваха предложението на Генадий Атанасов, номинирал Атанас Христов за временен районен кмет на "Одесос". "За" предложението гласуваха деветима, трима бяха против, въздържаха се 20, с което предложението не беше прието.

"Трябва да направим всичко възможно да изберем кмет на район "Одесос". Това е въпросът, това е целта, която в момента мисля, че трябва да реализираме", посочи Христо Димитров, председател на Варненския общински съвет. 

Някои общински съветници поискаха двамата кандидати да присъстват на заседанието утре сутрин, за да бъдат изслушани по време на сесията.

Заседанието на Варненския общински съвет ще започне утре в 9 часа. В утрешния ден се очаква да се гледа точката за бюджета на Община Варна. В момента общинските съветници обсъждат годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост - точка, която предизвиква много спорове и диспути заради внесени корекции в последния момент.