Бойко Борисов обяви новото градско ръководство на ГЕРБ във Варна (ВИДЕО)

Новините

23-02-2024, 13:05

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

„Портних в град Варна да не се меси, той ще ми помага в областта. Забранявам да се месиш във Варна“, призова ледерът на партията.

„Изчаках 3-4 месеца да минат след изборите. Изчаквах да видя дали нещо добро ще се случва за Варна. Портних направи много за Варна, но допусна и грешки. Влезе в междуличностни конфликти. Много от нашите избиратели се разпръснаха, но останаха лоялни на мен и на ГЕРБ. Нямаше как да не издигнем Портних за всичко добро, което направи“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Новият състав беше обявен от Цветомир Паунов.

„Направи се обстоен анализ какво трябва да се промени в община Варна. Отчели сме и доста слабости, пропуснати през годините. Членове и симпатизанти, които са били част от партията, но поради определени тенденции не сме намерили път към тях. Създава се общинско ръководство с председател Николай Костадинов, районен кмет на „Варненчик“, а заместник ще е Христо Христов, районен кмет на „Младост“, съобщи той.

Най-важното за Варна сега е че няма АМ „Хемус“, няма АМ „Варна“, няма нищо. В общинския съвет е подобно на София, каза Борисов.

„Срамота е месеци наред да не можеш да направиш мнозинство и да приемеш бюджет“, обърна се той и към варненския и към софийския кмет. И призова общинарите да работят активно за Варна.

„Градът е в насипно състояние. Срамота е месеци наред да не можеш да направиш мнозинство. Когато аз станах кмет, от 61 общински съветници 61 бяха чужди. Но имах подкрепа заради София, още на първото гласуване. Ръководството ще е такова, каквото е казало ИК. Като се каже Варна, се разбира Ники, Христо, Балабанов. Портних в град Варна да не се меси, той ще ми помага в областта. Забранявам да се месиш във Варна“, призова Борисов.

Той обясни, че Портних не заслужавал да не бъде кандидат. „Аз съм лоялен човек, нямах сърце да взема това решение. В Пловдив го направихме и видяхте резултата. Който е съгласен – върви с мен, който не – има много други партии“, заяви той.

„Промяната“ казаха, че не им се ходи на избори. А ми поставят ултиматуми в меморандума си. И сега те казват, че за да покажат колко голяма работа са, се отказват от поста външен министър, създават един министър по европейските въпроси, което е горе-долу същото. И всичко друго остава за тях. А днес чуваме, че Христо Иванов иска да е само с ГЕРБ. Ама нали искахте да ни изчегъртате? Фактически с този меморандум излиза, че неправителствените организации стоят по-високо от политическите партии. Ако е така - да си направим неправителствени организации всички. В този документ се казва да няма никой друг освен ПП-ДБ и ГЕРБ в избора на регулаторите. И тихомълком, докато ни пробутват меморандума си, Асен Василев сля „Митниците“ - това малка агенция ли е?! АДФИ - и тя беше сменена“, обобщи Борисов.