Лидерът на ГЕРБ от Варна: Всички са в предизборна кампания, но вече и ние сме (ВИДЕО)

Новините

23-02-2024, 13:25

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След отчета на министрите ще им кажем с кои не може да се направи компромис.

„Знаех какво ще стане. Те искат с 30 депутата 100% властта в държавата. Ако някой от ГЕРБ и ДПСс поиска нещо – става мракобесна фигура. Вместо всички да се концентрираме за бюджет, за Украйна, новите мощности в енергетиката. Доброто да ни държи заедно, се обиждаме. Това с обидите го минах преди 2 години, сега мога само да им се надсмивам. Историята дава всякакви реванши. Каквото и да кажа сега – ще се разчете като пазарлък“.

Това обяви от Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като за първи път сложи градско ръководство в морската столица.

Той коментира съдържанието на меморандума на ПП. „Виждам, че ме плащат на пета страница с избори, така че трябва да стягам структурите“, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че след отчета на министрите ще се проведат истинските разговори и той ще трябва да каже с кои от тях не може да се направи компромис. Като пример даде спортното министерство, където имаше арестувани с подкуп.

Той зададе въпроса при едни нови избори какъв ще е резултатът.

„Какъв знак ще е към инвеститорите нови поредни избори? Имаш 100% контрол върху финансите на държавата, отбраната, туризма, икономиката, спорта, селксото стопанство, здравеопазването и в МВР. Калин Стоянов не го познавах от времето си на главен секретар до премиер. Мислеха, че МВР ще се издъни с Шенген, затова го приписаха на ГЕРБ“, смята той.

„Мълчат си, че в БЕХ има дупка, защото задържат цената на тока. А юни/юли цените ще скочат с 15% заради дупката“, прогнозира Борисов.

Според него, другите политически лидери „майсторски играят своята политическа игра“.

„ДПС утре имат конгрес, трябва им кандидат, който да брани ДПС от всеки. Те си играят своята игра. Колегите от ДБ всячески искат да покажат на електората си, че нямат нищо общо с ДПС. Нямаше да е лошо, ако не бяха използвани от 2-те страни епитети и да са разкривани срещи, в които сме доверявали и обсъждали. Колегите от ПП, с които през тези 9 месеца работихме добре, особено с Кирил Петков, също. Мен няма да ме вкарате в разкриване на тайни, защото аз имам принципи и не приемам да се обиждат хората“, дистанцира се то случващото се лидерът на ГЕРБ.

Той се пошегува, че чак сега разбирал, че меморандумът, под който даже има подписи, се явява „работен документ“.

„Да приемем, че това е политическа незрялост. Колегите от ПП и Петков много майсторски...той самият ми помогна да разбера играта му, защото ми е разказвал как ги учат в Харвард. Слагаш голяма червена линия – в случая външния министър, а всичко е ще е както го искат те. В последните 2-3 правителства кои са били външни министри, няма да се сетите. Толкова е било важно. И майсторство на Петков – изведнъж МВнР му стана най-важно. А всички министерства и агенции остават при тях. Евала на Кирил, шапка му свалям как изигра обществото и остави ГЕРБ да мрънка за някакъв меморандум“, обобщи Борисов.