14 кандидати ще се явят на конкурс за училищни директори във Варненска област

Животът

23-02-2024, 13:48

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всички подали документи са допуснати до конкурса, се уточнява още в справката.

14 души са подали документи за явяване на конкурс за директори на училища във Варна и областта. Това става ясно от справка публикувана в сайта на Регионалното управление на образованието във Варна. Всички подали документи са допуснати до конкурса, се уточнява още в справката. Писменият изпит – тест ще се проведе на 27 февруари 2024 г. от 09.30 часа в сградата на Средно училище с езиково обучение „Ал. С. Пушкин“ във Варна.

Министерството на образованието и науката обяви конкурс за директори на 276 училища в цялата страна. Седем от тях са за училища във Варна и областта. За Варна това са Математическата гимназия, Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване, Основно училище "Свети Иван Рилски" във Варна. В областта - Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Игнатиево, Основно училище „Отец Паисий“ в Бяла, Средно училище „Васил Левски“ в Девня и Второ основно училище „Иван Вазов“ в Провадия.

Причините да се обяви конкурс за директори в съответните училища са две – пенсионната възраст на директорите в момента и директори, които от повече от година и половина са на поста като временно изпълняващи длъжността.

Имената на допуснатите кандидати виж тук.