Бойците от SENSHI 20 са готови за големите сблъсъци

Спорт

23-02-2024, 16:13

Снимка:

SENSHI

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всички бойни звезди преминаха успешно официалния кантар на събитието, който се проведе днес.

Остават по-малко от 24 часа до дългоочакваното 20-о юбилейно издание на бойната галавечер SENSHI 20, а днес емоциите и вълненията определено стигнаха своя връх, когато бе сложено началото на официалния кантар на събитието. При приповдигнато настроение, с много официални гости и бойни легенди от страната и света, за пръв път бойците на SENSHI се изправиха един срещу друг, но не на ринга, а пред първото си предизвикателство – кантара. Той се проведе от 11:30 часа в хотел “Астор Гардън” в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“.

Всички професионални бойци от общо 15 държави успяха да влязат в категориите си и на 24 февруари от 18:00 часа в Двореца на културата и спорта във Варна ще покажат най-доброто, на което са способни в 13 двубоя на ринга в различните правила на веригата – KWU FULL CONTACТ, KWU SENSHI и KWU OPEN.

Билетите за юбилейното издание на галавечерта са в продажба в мрежата на Eventim.bg.

Непосредствено след кантара на SENSHI в залата се проведе и официалната пресконференция на събитието. Нейн водещ беше K-1 шампионът и майстор на бойните спортове Николас Петас, а пред медиите и феновете своите очаквания за предстоящия боен спектакъл споделиха претендентите от България Огнян Мирчев и Живко Стоименов, както и техните опоненти Уруш Нешкович, който ще излезе срещу Мирчев, и Драме Шериф от Бенин, който ще се изправи срещу Стоименов.

В пресконференцията се включиха и Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина и неговият съперник Флорин Иваноайе от Румъния, които ще видим във финалния двубой на SENSHI 20.

Сред специалните гости на официалния кантар на SENSHI бяха световни величия в областта на бойните спортове, сред които шихан Акира Масуда, едни от доайените в киокушин и К-1: шихан Франциско Фильо, шихан Глаубе Фейтоса, шихан Семи Шилт и Ернесто Хуст. Грандиозните K-1 Max шампиони Алберт Краус и Анди Зауер, уважаваните бойни легенди сенсей Юске Фуджи, сенсей Тариел Николейшвили и Ян Сокуп, сенсей Захари Дамянов и сенсей Петър Мартинов, които също присъстваха на официалното претегляне, поздравиха бойците преди сблъсъка. Други специални гости на събитието бяха президентът на ISKA Europe - Пол Хенеси, както и Грант Уотърман - международен коментатор, бивш рефер на UFC MMA и K-1.

А ето и официалните резултати от кантара на SENSHI 20:

Двубой #1

Кат. -70 kg KWU FULL CONTACT 

Огнян Мирчев, България (66 кг) – Уруш Нешкович, Сърбия (65,9 кг)

Двубой #2

Кат. -70 kg KWU FULL CONTACT

Константин Стойков, България (69,5 кг) – Карлос Гарсия, Испания (66,8 кг)

Двубой #3

Кат. -70 kg KWU SENSHI

Нийл Макрийви, Ирландия (67,9 кг) – Марк Дас Рей, Испания (68 кг)

Двубой #4

Кат. -75 kg KWU FULL CONTACT 

Атанас Божилов, България (73,8 кг) – Джеймс Ламерие, Франция (73,2 кг)

Двубой #5

Кат. -70 kg KWU FULL CONTACT 

Грегоар Готарди, Франция (67 кг) – Мануел Перейра, Испания (67 кг)

Двубой #6

Кат. -70 kg KWU FULL CONTACT

Драгомир Петров, България (69,4 кг) – Мариан Лапушнеану, Румъния (70 кг)

Двубой #7

Кат. -80 kg KWU FULL CONTACT

Никола Тодорович, Сърбия (77,9 кг) – Едон Агуши, Косово (77,8 кг)

Двубой #8

Кат. -85 kg KWU OPEN 

Живко Стоименов, България (83 кг) Драме Шериф, Бенин (82,4 кг)

Двубой #9

Кат. -85 kg KWU FULL CONTACT

Никола Стосич, Сърбия (85 кг) – Лоик Нджея, Камерун (85 кг)

Двубой #10

Кат. -95 kg KWU FULL CONTACT 

Оли Ив Ролан, Кот д'Ивоар (94,3 кг) – Якуб Клауда, Чехия (94,4 кг)

Двубой #11

Кат. -95 kg KWU FULL CONTACT 

Милош Цветичинин, Сърбия (94,9 кг) – Енрико Пелегрино, Италия (95 кг)

Двубой #12

Кат. 95+ kg KWU FULL CONTACT 

Асдрен Гаши, Белгия (123,3 кг) – Кадир Йълдъръм, Турция (112,7 кг)

Двубой #13

Кат. 95+ kg KWU FULL CONTACT 

Ахмед Крънич, Босна и Херцеговина (124,8 кг) – Флорин Иваноайе, Румъния (110,2 кг)

Следете профилите на SENSHI в социалните медии във Facebook и Instagram за повече информация относно предстоящото събитие и бойците, които ще се изправят един срещу друг на ринга.

Двубоите на ринга на SENSHI 20 може да гледате на живо и безплатно в България в ефира на Bulgaria ON AIR, Max Sport 1, и в „Код спорт“, в Сърбия – по Arena Sport, в Румъния – по Sport Extra, както и по цял свят онлайн на Triller TV, Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com, and KyokushinKarate.News.

20-о издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.