Сдружение „Черноморски изгрев“: Позицията на Борисов за възобновяемите източници внесе спокойствие

Новините

25-02-2024, 20:09

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През последния месец срещу законопроекта се надигна силно обществено недоволство, което обедини десетки организации, граждани и общински структури.

„Заявената позиция от г-н Борисов, че оттегля покрепата си към законопроекта за енергия от възобновяеми енергийни източници в морските пространства, внесе спокойстви в браншовите организации, които заявиха своята категорична позиция срещу разглеждането му на второ четене и евентуалното му приемане.“ Това се пише в позиция от Сдружение „Черномордски изгрев“.

През последния месец срещу законопроекта се надигна силно обществено недоволство, което обедини десетки организации, граждани и общински структури. 

„Законопроект се превърна в пример на порочна законотворческа практика, която ще доведе до срив във доверието към институциите и законодателството“, пишат още от Сдружението.

Те припомнят, че на 6 февруари беше проведена кръгла маса, на която са били запознати със становището на Министерството на туризма, от което останали силно разочаровани и объркани.

„Минисър Динкова изрази по-скоро спусната партийна политика отколкото реални доводи и притеснения, относно какво негативно влияние дадения законопроект би оказал върху туристическия бранш. Редно е когато има сериозни и основателни съмнения, че дадено решение би имало негативни последици върху един бранш, ресорсния Министър да се постарае да вземе всички необходими мерки това решение да бъде спряно“, коментират от „Черноморски изгрев“.

На 22.02 изтече срока за подаване на възражения и предложения за изменения. След подадени над 20 становища от най-различни инстанции Министерството на туризма е с най-слабата и уклончива позиция.