Избраха експертния съвет на общинския фонд „Култура“ във Варна

Мисия Варна

26-02-2024, 13:19

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В 11–членния експертен съвет влиза председателят на комисията по култура, както и директорът на ресорната общинска дирекция.

Експертният съвет на общинския фонд „Култура“ във Варна сформира ресорната комисия към местния парламент на днешното си заседание, предаде репортер на Moreto.net. Окончателният състав предстои да бъде гласуван и утвърден на предстоящото заседание на Общински съвет на 29 февруари.

В 11–членния експертен съвет влиза председателят на комисията по култура, както и директорът на ресорната общинска дирекция. Съветниците ще предложат на сесия и двама от членовете на комисията Даниела Димова и Евгений Станимиров.

При подбора на шест независими външни експерти комисията разгледа общо 25 предложения, направени индивидуално или от инициативни комитети след отправена покана. Пет от предложенията отпаднаха директно, защото не отговарят на условията. Останалите, разпределени в шестте направления, бяха подложени на тайно гласуване чрез бюлетина. Така се откроиха и имената, спечелили най – много гласове.

Изпълнителски изкуства: Милена Кънева

Музика: Страцимир Павлов

Филмово изкуство: Камен Балкански

Архитектура и дизайн: Сияна Георгиева

Визуални изкуства: Красимира Костадинова

Литература: Свилен Енев

Комисията по култура избра и журито, която ще определи номинираните за награда „Варна“. По традиция включва победителите от миналата година заедно с председателя на ресорната комисия. В състава влизат Живко Дончев, Мария Зафиркова, Балена Ланджева, Даниела Стойнова, Румен Сарандев.