Благомир Коцев: Бизнесът не е скачен с администрацията както в предходното управление

Мисия Варна

26-02-2024, 14:09

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кметът на Варна беше категоричен, че конфликт на интереси със заместник-кметовете няма.

Бизнесът има представителство в Общинския съвет, но не и мнозинство. Той не е скачен с администрацията, както при предходното управление. Това коментира Благомир Коцев в интервю за предаването „На фокус“ по Нова ТВ. По думите на кмета на Варна представителите на бизнеса в Общинския съвет могат да работят в полза на обществото, ако пожелаят. 

Много неща изглеждат решими отвън, но шареният Общински съвет затруднява процесите. Точно заради това трябва да се управлява прозрачно, за да се вижда кой и как взема решенията, коментира Коцев. Работата на опозицията е да критикува, но градивната критика е нещо, което аз приемам за конструктивно, каза Коцев.

По думите му Варна е сложен град, но след изборите и въпреки трудностите нещата се променят. Според него администрацията може да прокарва политики, въпреки разнородния местен парламент.

Кметът Коцев коментира и акциите на Пловдивския панаир, които притежава Община Варна. За пореден той поясни, че желанието му е акциите да бъдат върнати на държавата. Окончателното решение обаче е на Общинския съвет, който изчаква текущите съдебни дела, каза още кметът.

Реалистично е до 2 години да има буферни паркинги в Морската градина на Варна. От думите на Коцев стана ясно, че администрацията работи върху обособяването на парцели за буферни паркинги, които да заменят нуждата от съществуващите частни паркинги, и да доведат до тяхното закриване. Нашата политика, залегнала още в предизборната ми програма, винаги е била за решаване на проблемите в Морската градина, коментира кметът.

Коцев беше категоричен, че конфликт на интереси със заместник-кметовете няма. Работил съм с тях в миналото и съм убеден в техния професионализъм. Знам, че ще свършат добра обществена работа, отговори Коцев по повод нападките от политическите му опоненти.

При отстраняването на Николай Желязков като кмет на район "Приморски" има много спорни елементи. Той е направил всичко възможно да излезе от адвокатско дружество, за да спази смисъла и духа на закона. За район "Одесос" казусът е в съда", заяви Коцев.

В отговор на въпрос, каква Варна ще оставите след края на мандата си, кметът Коцев отговори: „Със сигурност да заслужи титлата си морска столица и хората да го заявяват с гордост“.