Нападнаха и биха млад украинец на улицата във Варна (ВИДЕО)

Крими

26-02-2024, 15:06

Снимка:

Инстаграм

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Орфи, избяга от ужаса на войната в Буча, но не и от местните бабаити.

Млад украинец, избягал от ужаса на войната в родната Буча, е нападнат и пребит, докато се е прибирал към дома си във Варна.

За нападението над Кирил Роховец - Орфи разказа Светлозара Колева, съосновател на Независимата доброволческа мрежа във Варна, която помага на децата и майките бежанци от Украйна. Тя разпространи и кадри от нападението, заснети от момчето.

Орфи е познат с видета си в TikTok, в които пее на публични места. Талантът му е забелязан още в ранна детска възраст, когато участва в "Гласът на Украйна" за деца. У нас е известен с участието си в "Гласът на България" и казва, че благодарение на музиката успява да се възстанови от ужаса на войната в родната си страна.

"Прибирах се вкъщи във Варна, когато двама пияни тийнейджъри ме нападнаха. Спрях първата кола на улицата и те избягаха," пише самият Кирил.

Когато решил да заснеме лицата им, за да ги покаже в полицията обаче, младежите се връщат, за да го нападнат отново и успяват да счупят носа му.

Малко по-късно на мястото пристига полиция, а нападателите са задържани. Минаващи наблизо хора са оказали помощ на Кирил. Той е настанен в болница, където да му бъде направена операция на носа.

"Чувствам се много зле. Момчетата вече са в полицията. Благодаря на всички за подкрепата!", написа той.

Талантливият изпълнител сподели и видео от случката. На кадрите се вижда, че двете момчета започват да го гонят, а секунди по-късно го повалят на земята. Действията им са придружени от нецензурни изрази спрямо сексуалната му ориентация.

"Толкова е ужасно! Дано си получат наказанието! Поздрави от Германия и бързо оздравяване!", "Ужас!!!Какво възпитание имат... Какво брутално отношение... Нека  да отговарят за постъпките си, и дано наказанието е справедливо", "Кирил, оздравявай бързо", "Добре дошли в България...", гласят малка част от коментарите под видеото.

Междувременно в социалните мрежи се появиха и призиви с обявен награден фонд от 1 000 лв. за информация, свързана с нападателите.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ORPHY (@orphyofficial)