Пробация за побойник, нападнал двойка и пребил момчето във Варна

Крими

26-02-2024, 17:03

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът станал привечер на пазара във варненския квартал „Чайка“.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, 27-годишният подсъдим се призна за виновен по повдигнатото му обвинение по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК - за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди на друг мъж. Районният съд във Варна наложи на подсъдимия наказание „пробация“ , като в продължение на 7 месеца  той следва да се регистрира по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и за същия срок да провежда срещи с пробационни служители.

Самият инцидент възниква привечер на 8-ми август 2022 г. в района на пазара във варненския квартал „Чайка“. Докато приятелка на потърпевшия мъж се поинтересувала край сергиите да я упътят къде в близост може да намери отворен хранителен магазин, 27-годишният подсъдим я последвал като започнал да й отправя неприлични предложения. Виждайки случващото се, потърпевшият се приближил и казал на подсъдимия да остави приятелката му на мира и да не я притеснява.  Намесата ядосала подсъдимия и той внезапно му нанесъл силен удар в лицето, при което очилата му паднали на земята. В резултат на нанесения по хулигански подбуди удар, пострадалият получил телесна повреда, изразяваща се в счупване на носни кости с деформация на преградата, което е обусловило временно разстройство на здравето.  

Съгласно одобреното от съда споразумение, в тежест на подсъдимия са всички направени разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.