Над 100-килограмов марлин улови 18-годишният лекоатлет Преслав Вълев

Животът

26-02-2024, 18:44

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той ще представи България и Спортен клуб по лека атлетика „Черно море 2005“ на световното първенство в Лима (Перу).

18-годишният чукохвърляч Преслав Вълев от Балчик, който ще представи България и Спортен клуб по лека атлетика „Черно море 2005“ на световното първенство в края на август в Лима (Перу), може да се похвали и с още постижения. Лекоатлетът покорява и морета на хиляди километри. На 9 януари 2024 година той улавя в Тасманово море край бреговете на Нова Зеландия 110 килограмов марлин, съобщи Радио Варна. 

„Всяко предизвикателство приемам като възможност за растеж и развитие. Вярвам, че така се постигат по-добри резултати както в спорта, така и в живота“ – с тази мисъл младият мъж посреща всяко изпитание.

.„Доста рано излязохме в океана, цял ден чакахме рибата и накрая се появи. Беше уникално чувство, почти един час я вадихме“ – разказва Преслав, на когото  са помагали още петима риболовци на борда – българи и новозеландци. „Рибата рядко се хваща. На нас ни излезе два пъти късмета, втората я пуснахме“ – споделя още Вълев, който е удивен от уникалната природа на Нова Зеландия и опазването на чистотата и. Държавата, която се намира в югозападната част на Тихия океан, често се описва като дестинация номер едно в света за авантюристите и търсачите на силни усещания. Преслав обаче е впечатлен и от друго – културата на общуване  – всички са любезни, усмихнати и се поздравяват.