Строят голяма частна многопрофилна болница край Варна?

Животът

27-02-2024, 11:47

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

„Търговска лига – глобален аптечен център“ АД възнамерява да вдигне МБАЛ „Сърце и мозък“ в покрайнините на Аксаково.

Голяма частна многопрофилна болница на известна в страната верига може да бъде построена край Варна. „Търговска лига – глобален аптечен център“ АД възнамерява да вдигне МБАЛ „Сърце и мозък“ в покрайнините на Аксаково.

Това става ясно от инвестиционно предложение, представено пред РИОСВ – Варна относно преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда, научи Moreto.net.

Намерението на дружеството е не само да построи болница, а и диагностично-консултативен център с аптека. Освен това има планирана и болнично вертолетно летище за медицински хеликоптер. И двата терена, готвени за строеж, са в местност Варненски път, като този за МБАЛ „Сърце и мозък“ е близо 11.5 дка.

За болницата се предвижда изграждане на една сграда с 2 подземни и 8 надземни етажа. Сградата ще е със ЗП 3800 кв.м., РЗП 28 400 кв.м. без сутерени, а с тях 46 600 кв.м. На покрива ще се изгради болнично вертолетно летище за медицински хеликоптер. Предвидени са 629 легла. Персонал от 700 човека на три смени. 45 надземни и 350 подземни паркоместа.

ДКЦ се предвижда да бъде сграда с 1 подземен и 3 надземни етажа. Със ЗП 1200 кв.м. и РЗП с включени сутерени 6000 кв.м. Кабинетите ще са 65. Ще има кафене с 20 места. Персоналът ще е 150 човека, а паркоместата 305.

Болници от веригата „Сърце и мозък“ има в Бургас и Плевен. Работи се по такава и в Стара Загора.