Седем рибарски сдружения искат оставката на Лъчезар Братоев

Мисия Варна

27-02-2024, 17:04

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В последните дни в рибарската гилдия се наблюдава огромно брожение срещу новоназначеният директор на отдел „Рибарски пристанища“ в Община Варна, който освен, че е известен яхтсмен е и активист на партия „Продължаваме промяната“.

Общо 7 сигнала са подадени до кмета на Варна Благомир Коцев, председателя на Общинския съвет инж. Христо Димитров и до общинските съветници в морската столица. Те са във връзка с назначението на директора на отдел „Рибарски пристанища“ в община Варна Лъчезар Братоев, научи Varnautre.bg от подателите на възраженията. Сред тях са Емил Милев от „Черноморски изгрев“, Таньо Танев от СНЦ „Фарчето“, Тодор Тодоров от „Черноморски риболов“, Велислав Вангелов „Черноморска мида“, Иван Михайлов РК „Траката“, Христо Иванов от РС „Одесос 2011“ и Аспарух Парушев от „Черно море 2005“.

В сигналите си всички те изразяват своето несъгласие и възмущение от  методите и начина по който Братоев противопоставя обществеността на Варна и рибарското съсловие, вменявайки на бранша вина за загубите на пристанище „Карантината“. Те протестират и срещу  изказванията и публикациите му в социалните мрежи, като изразяват своето недоволство от подобни  действия уронващи престижа им и този на колегите им в бранша.

„При опитите ни да влезем в диалог с него ни се отговаря с пренебрежение и незаинтересованост. Откакто е назначен г-н Братоев управлява рибарските пристанище като негова собственост, взема решения еднолично в разрез с нуждите и потребностите на рибарите“, жалват се още от бранша.

От там също алармират, че Братоев е в конфликт на интереси. Назначен е за началник на рибарски пристанища, а в същото време управлява фирми свързани с управлението на яхтени пристанища и е председател на сдружението на яхтените пристанища в България, чиито интереси и цели не съвпадат с тези на рибарската общност.

В заключение рибарската общност се обединява около идеята за отстраняването на Лъчезар Братоев от длъжност. Според тях това би довело до възобновяване на диалога между рибарите и общинската власт, и подобряване на дейността на рибарските пристанища.

Припомняме, че в последните дни в рибарската гилдия се наблюдава огромно брожение срещу новоназначеният директор на отдел „Рибарски пристанища“ в Община Варна Лъчезар Братоев. По този повод днес те да излязоха с официална позиция, с която внесоха яснота по темата с назначението на яхтсмена, който е и активист на партия „Продължаваме промяната“.