Домашен арест за двамата задържани с подкуп полицаи от Варна

Крими

29-02-2024, 15:25

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Прокуратурата протестира решението на съда.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе протест с искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двама полицейски служители от Варна за поискан и приет от тях подкуп посредством изнудване и злоупотреба със служебно положение.

Днес Състав на Окръжния съд не уважи отправеното от наблюдаващия прокурор искане те да останат задържани под стража и определи „домашен арест“ с проследяващо устройство.

46-годишният Д.А. и 51-годишният З.Н. бяха задържани при специализирана операция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР на 26 февруари.

Двамата са обвинени за това, че злоупотребили със служебното си положение, поискали и приели подкуп в размер на 100 лева от водач, спрян за проверка. Мъжът бил заблуден, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде глобен със значителна сума. За да избегне това, той дал две банкноти по 50 лева на полицейските служители и си тръгнал.

В хода на работата по случая станало ясно, че втори водач е изнуден по същата схема и от него е приет неследващ се дар в размер на 50 лева.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. В законоустановения срок от три дни пред Апелативен съд – Варна ще бъде протестирана наложената мярка за неотклонение „домашен арест“.