Съставиха акт за нарушение заради отрязаното дърво зад бл. 3 на ул. „Студентска“

Мисия Варна

29-02-2024, 18:25

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Това е установено при направена незабавна проверка от страна на Община Варна, след като граждани подават сигнал.

При изграждането на паркинг зад бл. 3 на ул. „Студентска“, над ул. „Цани Калянджиев“, служители на дружеството, изпълняващо строително-монтажни работи на обекта, самоволно са отрязали едно дърво от вида Копривка. Действията им са в нарушение на инвестиционния проект, съгласуван и одобрен от главния архитект на Община Варна на 16.08.2022 г. Това е установено при направена незабавна проверка от страна на Община Варна, след като граждани подават сигнал, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

За нарушението на дружеството-изпълнител е съставен констативен протокол и Акт за установяване на административно нарушение. Предупреден е изпълнителят на строително-монтажните работи да опазва всички налични дървета на обекта. Предстои да се санкционират виновните, съобщиха от ресорната дирекция.

Изграждането на паркинга е част от обновяването на междублоковото пространство в 23-ти микрорайон, заключено между бул. „Васил Левски”, ул. „Студентска”, бул. „Осми Приморски полк” и ул. „Мир“.