400 лв. глоба за ексхибиционист, обикалял гол в паркинга на варненски мол

Крими

01-03-2024, 15:02

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

42-годишният мъж паркирал на едно от подземните нива, съблякъл се и започнал да си прави видеоклип, обикаляйки около колата си.

400 лева глоба наложи Районният съд във Варна за проява на дребно хулиганство. Случаят е от 15 декември миналата година. В ранния следобед на тази дата 42-годишен мъж отишъл с автомобила си на паркинга на варненски мол, на едно от подземните нива, съблякъл се гол и започнал да си прави видеоклип, като се разхождал около колата си. Преминаваща през паркинга жена възприела поведението му и направила видеозапис, който непосредствено след това показала на продавач-консултант в един от търговските обекти. Била уведомена охраната на мола и извършен преглед на видеоохранителните камери, където също са били регистрирани непристойните действия.

Районният съд прие, че  безспорно с поведението си 42-годишният мъж е нарушил обществения ред и спокойствие на гражданите, възприели деянието му, което има характеристиките на непристойна проява, доколкото е извършено на публично място, в оживен район и в светлата част от денонощието, когато поведението на лицето е могло да бъде възприето от голям кръг граждани, включително малолетни лица. Проявата е в разрез с етичните обществени норми, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност деянието не съставлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а административно нарушение. Съдът прие, че е налице основание за налагане на административно наказание между средния и максималния размер, предвиден в разпоредбата на Указа за борба с дребното хулиганство, а именно - „Глоба” в размер на 400 лева. 

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред  окръжния съд е насрочено за 5 март от 13 часа.